zaterdag 28 juli 2012

Halong, Tuan Chau Island

Donderdag 26 juli


Direct met de bus verder gerezen naar Halong
Ppff even een corrupte buschauffeur gehad..hij wilde ons echt niet afzetten toen we halt riepen! 10 km verder mochten we er uit, midden op de drukke baan, zijn taxivriendjes stonden klaar!. Ggrrr wij lekker ons gerief genomen en beginnen wandelen, na 500 m zagen we eindelijk een groene minh linh taxi ( voor iedereen die ooit naar  Vietnam gaat, neem altijd die taxi's! Deze zijn altijd correct!)  we werden uiteindelijk nog zeker 6km gevolgd door één van zijn motorvriendjes...
Aangekomen in Viethouse Lodge in Tuan Chau kwam er een zekere rust en stilte op ons af....heerlijk!
Er is een zwembad, alles is gemaakt uit bamboe, half Duits dus heel verzorgd, en afgelegen.
Genoten van het lekkere eten.
Kindjes in hun tentje gestoken en een duik in het zwembad genomen, en zalig liggen genieten.
Daarna nog geplonsd met de kids en besloten om op verkenning te gaan!
Het eiland heeft hele goed banen, is meer een residentie dan een eiland op zich. Na een wandeling kwamen we aan in het dorpje wat echt niet veel voorstelde, maar de inwoners waren puur. De kinderen liepen met een 30 tal rond ons, mensen zwaaiden en waren niet uit op verkoop! We hebben daar het goedkoopste ijsje ooit gegeten en wat kleine inkopen gedaan aan Vietnamese prijzen, eindelijk geen toeristenprijzen :-))
Terug bij de Lodge hebben de kinderen superlekkere pompoensoep gegeten met een boterham met confituur :-) wanneer ze lagen te slapen hebben wij ook lekker genoten van een diner.

Vrijdag 27 juli


Een niet zo denderende nacht gehad, Milly was haar tutje toch enkele keren kwijt ondanks het vlak naast haar lag:-) maar ze waren er pas om 6u30 :-)
Lekker ontbeten en vertrokken naar "disneyland" nu ja, het trok er een beetje op :-)) we konden binnen voor 160 000 VND en gingen naar een dolfijnenshow en krokodillenshow, de kinderen vonden het heerlijk!
We hebben ook nog op de botsauto's gezeten, maar voor de rest was het te warm....de speeltuigen waren gloeiend heet...
Het was dan ook snel middag en de rest van de dag verliep rustig. Eten, dutje, ondertussen genoten van enkele uurtjes vij!
In de namiddag gingen we zwemmen en kort erna begon het te regenen. Het was eigenlijk heel leuk!
Maar toen de donder en bliksem van de partij kwam vertrouwde Carl het niet meer.
Nog gezellig in de bar gehangen, kinderen kregen wat speelgoed en wij de nodige info voor het vervolg van onze reis.
's avond de kindjes terug eerst laten eten en wij erna genoten van ons eten zonder het naar binnen te moeten steken tussen het reclameren door!
Foto's op fb geplaatst!