zaterdag 14 juli 2012

Phu Quoc

Dinsdag 10 juli
Nog eens lekker ontbeten (altijd stokbrood jammie), Carl een wandeling met Milly gemaakt en Tosh mee naar. Kamer om de zakken te pakken. Tosh iPad = stilte en rust :-))
En hup op weg naar phu quoc! Gevlogen met airmekong en supertevreden van! Aangekomen was de zon aanwezig en zwaaide er iemand met mijn naam :-)) free pick up !
Aangekomen in sea star....1 woord = zalig
Echt een bountygevoel! We wisselden ook nog van bungalow na de middagdut, want om bij de beachrooms te geraken moet je eerst wel wat trappen doen en beslisten we maar om een beachvilla op het strand te nemen (5dollar meer...) kindjes hebben zalig gespeeld in het zand, ik en Tosh hebben gezwommen in de grote golven, heerlijk! Eindelijk wat het woord vakantie echt waard is!
Het eten is hier ook heerlijk, wat een keuze in vis..mjammie, \'s avonds gezellig op ons terras gelegen in relaxstoelen! En vroeg in bed gekropen :-)

Oh ja..! Het was ook super om te FaceTime\'en met tati aka jera :-)) zo ver en zo dichtbij!

Woensdag 11 juli
Wat een woelige nacht...(meestal de eerste nacht op een nieuwe locatie..) kindjes wakker rond 5 u, bij ons gelegd, geen van de 2 wilde slapen, Milly terug in haar tentje en tenslotte nog tot 8 u geslapen, Tosh geen oog meer dicht gedaan!
Opgestaan en er was hevige wind, niet later begon het te regenen :-(((
Lekker ontbeten, pannenkoeken voor de kindjes en wij werden verwend met veel vers fruit!
Regen......regen.......regen.....
Wat doe je dan op een bountyeiland ????
I pad, tv, smartphone, lonely planet, magazines lezen,...ruzie\'s oplossen, eten, sneukelen, ballonnen opblazen, .....
Rond 15u hield het eindelijk op, dus na de middagdut elk een brommer gehuurd! Tosh vooraan bij Carl met helm op en Milly achteraan bij mij in de draagzak( geen helm die bleef staan op zo\'n klein hoofd;-)
En ja lieve ongeruste mensen, we rijden traag en verantwoord rond met onze kids;-)) er rijd hier ook niet veel volk, dus het is een zaligheid!en de kindjes vinden het super!
Een tourtje gemaakt op het eiland en dan terug huiswaarts gestopt bij de night market,
Allemaal kraampjes met vis, je kan er blijven eten en gooien de gekozen vissoorten op de BBQ, er zijn ook veel kraampjes met kettingen gemaakt uit parels van de zee, slippers, gadgets,...en toeristenbrol,..:-))
Toch gekozen om op de markt te eten aangezien je ook een vleesbrochette kon krijgen aan een kraampje, want Carl eet voor geen goud van de wereld vis :-) en Tosh is ook moeilijk te overtuigen..
Ik koos levende slakken, een grote gemarineerde vis, zeeschelpen, en nog een raar stekelig geval.
De kindjes een kippebout.
Dit alles met steamed rice, lekker!.
De kindjes vonden het heel leuk aan het viskraam, de slakken kropen graag uit de pot, de kreeften, krabben ea andere vissen leefden ook nog allemaal...fascinerend dus! Ook wij waren een attractie, dus als fotomodellen werden we getrokken, andere kindjes werden geduwd naar onze kindjes, Tosh en Milly vinden dit echt niet leuk en Tosh strekt zijn arm uit en doet gggrrrr, zeker als ze zijn zus aanraken....toch ook een beetje mooi om zien, maar zeker niet vriendelijk ;-)
Terug naar bed en hopend op een betere nacht!En mooi weer de volgende dag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten