vrijdag 27 juli 2012

Sapa

Zondag 22 juli
Aangekomen met de trein, de reis verliep goed, superzalige bedden! Een aanrader dus :-)
Het was 6u dus kindjes wakker moeten maken (?? Hè normaal slapen jullie toch tot 5u?,:-) als laatste van de trein, met als gevolg dat we ons pick up mannetje nergens vonden, een zwerm taxichauffeurs rond ons die een gat in de markt zagen :-)) opeens na wat mensen te zien bellen hebben was ons busje daar, en ons naamblad zag er erg verfrommeld uit..gohja we waren al blij dat we meewaren voor 150 000 vnd ipv 300 000!
Aangekomen in Sapa nog 2 uurtjes moeten wachten alvorens we onze kamer in cat cat view hotel inmochten, wat een zicht! Supermooi! Het is hier lekker fris, maw je zweet niet terwijl je gewoon zit :-)
Voor het eerst puree op de kaart, maar kindjes vonden toch geen treffer...wat ze hier vooral veel en graag eten zijn spaghetti, frietjes, BBQ worstjes, eiwit, pannenkoek, rijst en noodles,pizza,... voor de rest laten we ze proeven, maarja, Tosh eet met zijn ogen ;-)
Kindjes hebben lange middagdut gedaan en wij hebben genoten van het uitzicht! Terrasje doen op ons terras! Daarna te voet naar een taarthuis gegaan, we werden overal achtervolgd door mogns, die bleven maar bij je staan en op ons wachten waar we maar binnengingen...uiteindelijk ze toch afgescheept, marktje bezocht, in de straten gekuierd,...s avond voor het eerst terug vertrokken uit resto omdat ze echt te duur waren...uiteindelijk die avond nog lekker gegeten aan waarschijnlijk de helft minder voor hetzelfde eten ;-)
Kindjes in bed en wij nog een lekker glaasje gedronken.

Maandag 23 juli
Als ontbijt voor de kindjes pannekoeken en eiwit (het geel vinden ze niet lekker)
\\\' s morgens ben ik eens gaan rondzien voor een ander hotel, we hadden echt een mooi zicht, maar de kamer was echt vies, beschimelde muren en in de badkamer durfden we echt niet komen, dus gebruikten we de gemeenschappelijke badkamer:-) maar voor 35 dollar wilden we wel iets deftiger! Het personeel was hier ook niet echt vriendelijk....toeristische plaatsen...Mooiere kamers gevonden maar jammergenoeg niet echt kindvriendelijk, vanwege het mooie zicht zijn er vaak "gevaarlijke" balkons...En het budget natuurlijk...
Uiteindelijk in ons hotel een kamerverandering gevraagd. Was de minste rompslomp, maar ga dit hotel zeker niet aanraden!
Later een brommertje gaan huren en bergopwaarts vertrokken, na geen 5 min begon het te regenen, in sapa rooms ( een van onze favo plaatsen, gezelschapsspelletjes,lekker eten,mooi decor,ijsjes,....) iets gaan drinken. Na een kwartiertje was de regen weg, terug vertrokken. Het was leuk zo bergopwaarts te genieten van de natuur en de wolken in te rijden (met als gevolg : KOUD!) zo een 8 km op de berg gereden tot aan een waterval, daar een sateetje gegeten, worstjes voor de kindjes, wij varkensspiesje, in bamboe werd er rijst gestokenen zo op BBQ warm gemaakt, Tosh at een eitje op een stokje! We hadden voor een toeristische attractie gezorgd, maar al snel bleek dat de vietnamezen hun eten voor de helft kregen als ons! Dat echt niet met mij hoor, ik gaf haar dus wat de anderen ook gaven en zij begon van haarneus te maken, met als gevolg ik ook! Ppff heb uiteindelijk haar geld daar gesmeten en haar duidelijk gezegd dat zij een raciste was! Profiteurs...ggrrr
Terug naar het hotel gereden en daar tijdens het middagdutje verdronken in mijn boek in het zonnetje!
S namiddags dan maar bergafwaarts gereden, WAW wat mooi! Zelden raakt natuur mij...maar hier is het fantastisch!!
Jammergenoeg komen bij de minste stof kinderen bedelen...wij weigeren van hun iets te kopen, na 100x “jou buy from me” te horen spring je snel terug op de brommer!
Ik ging dan een stenen hobbelwegje inslaan en wat vietnamezen volgen, maar die vaardigheid heb ik nog niet :-) Carl en een andere man moesten mijn brommer redden lol.
’s avonds bij sapa rooms een lekkere pasta gaan eten!
Voor het eerst een facetime gedaan met mijn mams, henri en zus! Leuk leuk!

Dinsdag 24 juli
Vandaag Cat Cat bezocht, eerste stukje met brommer en daarna steile trappen naar beneden, waar links en rechts kraampjes zijn met h’mongs die vanalles verkopen.op het einde een mooie waterval, jammergenoeg was de muziek en dansshow juist gedaan toen we toekwamen... Ijsje gegeten en terug bergopwaarts, het verliep vlot, op een bepaald moment kon je een lift krijgen van een xe, even doorgewandeld, maar dan ben ik geplooid...voor 1$...Carl en Tosh zijn flink blijven wandelen!
Milly was al in slaap gevallen en sliep in het resto in de zetel lekker verder. Het eten was onze slechtste maaltijd ooit...na het dutje was het aan het regenen, dus toen het droog werd hebben we nog een wandeling op de markt gemaakt en in de straatjes, nog een sateetje gegeten, uiteindelijk nog in een chique resto beland, er waren nog andere kindjes, dus je kan het al raden, veel lawaai...

Woensdag 25 juli
Regen regen regen regen regen regen regen ....waw we zaten volledig in de wolken!
Uiteindelijk naar sapa rooms gelopen en daar met Tosh een ijsje gegeten, een uurtje later kwam Milly en papa om middageten daar te eten. Lekker gegeten, tijdens hun middagdutje nog even wat inkopen gaan doen, kletsnat!
Rond 17u vertrokken we dan met de bus naar beneden om onze trein om 21 u te nemen. Kindjes hebben daar nog in resto gespeeld met andere kindjes. De stad zat ook plots zonder electriciteit... Het regende nog steeds....
Dus in het donker naar het treinstation, het licht schoot daar verschillende keren terug aan en uit...tot groot plezier en applaus van iedereen! Treinreis verliep vlot, tentje terug opgezet en om 5 u terug wakkerbij aankomst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten