maandag 30 juli 2012

Hanoi

Maandag 30 juli
Wat een lange dag.....5 u opgestaan, zak gemaakt, koude douche genomen in een gietende regen al onze natte kleren van de wasdraad gehaald...:-( dat woog imens veel!
We hadden allemaal nog 1 tenue...vlug in de tuctuc gesprongen richting de pier, daar nog even gewacht op de boot. De bootrit was leuk! Tussen de rotsen van halong bay en er was genoeg speelruimte voor de kids. De moeder en 1 zoon waren ook mee dus hadden we extra handen om te helpen.
Rond 10u aangekomen, taxi naar de bus en dan met de bus richting Hanoi.
Allemaal dutje gedaan op bus, rond 11u voor het eerst gegeten...en of we honger hadden!
Terug te veel betaald voor de bus, chauffeur rekende met plezier de kindjes volle pot aan...geen energie gevonden om af te dingen...
Uiteindelijk om 15u30 aangekomen in ons vorige hotel, er was jammergenoeg geen plaats meer, maar we werden doorgestuurd naar een zusterhotel dat eigenlijk beter gelegen leek, betere kamer en goedkoper :-)) wel geen ramen...maar met de kindjes vond ik dat nu eens geen probleem! Ideaal voor de middagdut!
We hebben ons allemaal zalig een warme douche genomen, terug onze zelfde kleren aangetrokken :-))) ( onze kleren zouden morgenmiddag gewassen zijn !)
Iedereen was moe dus de sfeer was ver te zoeken.
We besloten om lekker naar pizza hut te gaan! Taxi genomen en lekker gegeten!
'savonds heeft Carl nog een toertje gewandeld, een paraplu mogen kopen want er was opeens superhevige regen!
Ik heb me samen met mijn i pad in bed genesteld:-))

Dinsdag 31 juli
Milly had een slechte nacht en lag al om 1 u bij me in bed.
Vanwege de kamer zonder ramen sliepen de kids tot 7 u!.
Lekker ontbeten en mijn i pad binnengestoken, die kon gerepareerd worden voor 2 200000 VND de helft van hier in Belgiƫ! Daarna nog geshopt, Carl kocht 2 t-shirts en hemdje voor de zomerse dagen.
's middags een donerkebab broodje gegeten en massa's bananen :-))
Tijdens de middagdut nog wat alleen gaan shoppen :-)) een step en aziatische barbie gekocht voor de kindjes en voor mezelf wat kleurrijke ritsen.
Uiteindelijk ook nog een mooi paar sandalen gekocht voor Tosh en 2 skip hop rugzakjes voor de kids.
's avonds een BBQ chicken gegeten... Valt het jullie ook op dat we vandaag totaal geen zin hadden in Aziatisch eten?  We zijn vandaag dan ook sterk beginnen fantaseren over wat we gaan eten in BelgiĆ«....het water loopt me in de mond!

We zijn klaar om huiswaarts te keren!
Morgen genieten we nog van de warmte en drukte van Hanoi, van vakantie en het samenzijn van ons gezin....en starten we met denken waar we volgend jaar op reis willen gaan !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten