maandag 30 juli 2012

Quan lan

Zaterdag 28 juli 
De dag rustig gestart, ontbeten en zak gemaakt.
Uiteindelijk rond 11u30 kwam de taxi ons halen om naar de pier te gaan.
Daar aangekomen hadden we gelukkig nog een uurtje tijd voor de boot vertrok, ik ben vlug op zoek gegaan achter eten! Nog een lekkere Vietnamese take away gevonden en wat chips en water!
Eenmaal op de boot een plaatsje gezocht en alles opgegeten, Milly veranderde terug in een rijstmonster...ongelooflijk hoe veel wij moeten kuisen terwijl de kids eten ! De boottocht duurde 4 uur, maar was heel leuk! We vaarden door de rotsblokken ban Halong bay en de kinderen speelden veel met de ander mensen en grotere kinderen op de boot, het was wel opletten, want Milly had zin in een duik in het water :-) Aangekomen in Quan Lan gng er ons een tuctuc komen halen, allé ja, deghene die ons kwam halen had enkel een brommer en daar konden wij natuurlijk niet allemaal op!
Het was best spannend, want we hadden een kamer gereserveerd en geen recentie of foto vangezien...
Er was op voorhand ons verteld dat de pick up 100 000 VND ging kosten dus vroegen we dit natuurlijk niet meer na...DOM
Daar aangekomen op een aardsparadijslijke plek, genaamd Robinson Lodge, gaven we de tuctuc driver 500 000 VND want kleiner hadden we niet meer... Hij gaf ons 250 000 terug....ja en toen begon het...echt hatelijk hoe ze hier zijn, uiteindelijk gaf hij nog 100 000 VND toe , een hele discussie die echt niet goed voelde. De dochter van de eigenaar(die daar niet woont maar een Vietnamees gezin zijn guesthouse laat verhuren) was er gelukkig en zij sprak engels, uiteindelijk betaalde de man van het gezin ons nog 50000 terug en de tuctucchauffeur ook 50 000, dat was oke voor ons, maar hij sloeg wel heel agressief op tafel...en dan sta je daar....een domme discussie over nog geen 5euro op een aardsparadijslijke plek....Carl had al zin om terug te vertrekken...maar hij wist ook dat het alleen voor meer rompslomp ging zorgen, hij is uiteindelijk die 50000 terug gaan geven, wat ze ermee gedaan hebben weten we niet, maar het voelde beter voor ons geweten!

We pakten alles uit, kinderen gingen spelen op het strand in het water, werden daarna ondergedompeld in de koude douche want warm water bestaat hier niet :-)
Dankzij het verblijf van de kinderen van de eigenaar hadden we airco en de hele nacht electriciteit! Normaal van 18u tot 23u
Het eten is ook gewoon meeschuiven aan tafel en voor mij ( want er was veeeel vis) heel lekker!
We leerden daar ook Caroline en haar Chinese geadopteerde dochter kennen ( van Engeland maar wonen nu in China) zij verbleven er reeds een week en gingen er nog 2 weken extra blijven!
Vroeg gaan slapen want het was een vermoeiend dagje! Voor het eerst lagen we onder een muskietennet en dat was zeker nodig! Al ben ik de enigste met beten.....

Zondag 29 juli


:-((((
Regen....het is ons echt niet gegund om aan het strand te zitten....
En wat doet een mens dan??
Gelukkig was het guesthouse meer een B&B en was het Vietnamees gezin redelijk zot van onze kindjes en zij van hun.
Het gaf ons in zekere zin wat meer vrijheid en rust :-)
Dus veel zitten praten met Caroline, proberen te communiceren met het gezin via een woordenboek, snoepjes gegeten,....
Uiteindelijk beslist om hier dan ook maar 1 dag te blijven en morgen terug richting Hanoi te vertrekken....
Ik vond het echt jammer, maar het was wel de beste beslissing...
's middags aten we allemaal gezellig rond 1 tafel. 't was wel een beetje vechten voor het vlees en de vis:-)
Daarna met Tosh en Caroline in een mooi regenpak naar het dorpje geweest, op zoek naar een extra knabbel. De wegen stonden goed onder water, dus mocht Tosh af en toe eens over het water zetten.
We vonden wat snoep en koeken, maar veel was er niet te vinden.
Wat gekuierd en uiteindelijk dan toch gewoon teruggekeerd want Tosh vond de regen toch maar niets.
Rond 15u is het dan uiteindelijk gestopt....Carl en Caroline waren al druk in de weer met het opruimen van het afval op het strand en in de tuin, jammergenoeg zagen we dan ook wat later de kinderen de vuilbak legen in de rivier die aangrenst aan de zee....spelletje zonder einde dus....

Gaan zwemmen met alle kinderen, Tosh en Milly vonden het heel leuk!
Terug een koude douche en avondeten gegeten, nog wat zitten napraten met Caroline en uiteindelijk vroeg gaan slapen. Het was echter een lastige nacht, vanaf 23u geen electriciteit meer, snikheet en de kindjes lagen dan ook rond 1u bij ons in bed...om 5u ging de wekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten